U potrošačkoj smo groznici. Preznojavamo se. Kalkulišemo koliko nam je novca ostalo po onim bankarskim proizvodima za uzimanje duše, čiji smo lojalni konzumenti. Na  svakom koraku dodajemo po malo nezadovoljstva što nemamo onu kremu, one naočare, baš te farmerke, tu torbu, samo još ove cipele, onaj model telefona… Izgubili smo iz vida raspoloživih deset prstiju, ideju i staru dobru kreativnost.

creative

Kreativnost, ona istančana nit koja pokreće, stvaralačka energija, od koje smo zaneseni, koja nadahnjuje i tera nas da izađemo iz modlica, da se usudimo, da budemo svoji.

Preplavljeni izborima, sve češće ulazimo u zonu impulsivne kupovine, što za rezultat ima pune ormare stvari koje su nam u kategoriji “onako”. Iz sezone u sezonu ih pakujemo i raspakujemo, možda im samo menjajući mesto, a pod obaveznim izgovorom “Zatrebaće…”

recycle

Sakupljačka crta izvire i kroz gomilanje stvari koji su nam iz raznih razloga drage, dodali smo im vrednost, vezujući za njih emociju, bilo da je reč o uspomeni, poklonu ili nasleđu.

Kao veliki zaljubljenik u modu, sezonski kupoholičar, bilo da je reč o odeći, obući, aksesoarima ili modnoj fotografiji, naravno da lako upadnem u zamku, dobro poznatu kao “Nemam šta da obučem, sve mi treba”, iako mi lavina stvari iz ormara preti nanošenjem težih telesnih povreda. Od zamisli da mi je potreban komad koji nikako ne mogu da nađem, a pasionirano pristupam potrebi da baš njega imam, krenula sam da recikliram po malo. Uvek me je zabavljalo nastajanje, od trake do mašne, od komada tkanine do odevnog predmeta.

do it

Ne mislim na komplikovane krojeve kotur mode, nego onaj naš mali doprinos u vidu ispoljavanja sopstvene kreativnosti ili realizacije neke ideje koja nas je inspirisala.

Skok u kreativni proces: Zamisli, oduzmi, dodaj, secni, zaveži, zašij, zakrpi, pusti mašti na volju… i voila evo unikata.

Imamo li dobit od toga? O da… Razmislite samo…

Write A Comment