Fleka je prilika za modnu reciklažu!

Moja fleka potiče iz majstorske radionice. Sastav fleke je boja za drvo i to u nijansi palisander, ako je za utehu bar zvuči egzotično.

majstorisanje

To je onaj momenat kada, iz samo sebi poznatog razloga, odete kod majstora u novoj majici, sa ciljem da proverite kako napreduju radovi. Ustanovite da boja stola nije odgovarajuća. Majstor vam, velikodušno, ponudi da posle šmirglanja, bajcovanjem promeni boju. Dok priča sa vama i krpicom premazuje sto, poželite da probate i vi. Pobogu, nikada niste bajcovali nameštaj, a po najmanje sa krpicom. Tako zanešeni, latite se krpe i prionete na posao. Epilog tog prvog iskustva je fleka koja se ne skida ni sa jednim poznatim sredstvom. Prirodna ravnoteža je svakako postignuta, zabavili ste se sa jedne, a uništili majicu sa druge strane.

fleka

Nije bilo potrebno puno intervencija da se spasi ovaj komad garderobe i ponovo vrati u upotrebu. Nekoliko raznobojnih kićanki, parče trake, konac i malo vremena. Opcija je i da na kožicu dužine 1m,  zakačite kićanke i na taj način upotpunite belu majicu. Kožice su dostupne u raznim bojama i možete ih naći u najbližoj pozamanteriji. U kratkom videu možete pogledati proces.

Kožicu sa kićankama kasnije možete da šetate sa komada na komad garderobe, kao zanimljiv modni dodatak, evo jednog predloga na fotografiji.

kicanke

Posle popravke bele majice, kićanke su me opsedale :), tako da sam ih časkom stavila i na torbu, da je malo oplemene i učine zanimljivijom, efektnijom i dobro usklađenom sa cipelama koje već imam. Ukoliko ne posedujete cipele sa kićankama, toplo preporučujem da okitite neke koje borave u vašem cipelarniku, zaboravljene ili spremne za bacanje.

kicanke boho

Eto ideje kako da reciklirate majicu i rešite se flekavog rukava. Bela majica je posle modne reciklaže dobila notu bohostila koji će biti popularan i ove sezone.

Redizajnirajte i zabavite se! Dešava se i najboljima da se isflekaju!