Ručni rad začinjen dobrom idejom donosi atraktivan proizvod.

Moje oduševljenje ovim kućnim papučama nije proizašlo iz potrebe za boljom cirkulacijom kojoj doprinosi vuna,  mada je to svakako prednost, ono se temelji na spoju moderne ideje i starog zanata, ručnog rada. U ovom konkretnom slučaju, uključivanje žena koje su virtuozi sa iglama za pletenje u aktuelne tokove, omogućavajući im pristup tržištu, izaziva moje veliko poštovanje.

rucni-radrucni rad-patofne

Ovaj koncept uspešno sprovode u Bazerdžanu, radnji u Sarajevu, njihov asortiman možete pogledati na sajtu Bazerdžan 

Uvek je tu opcija da uposlite mame, bake ili svoje ruke i krenete na   Kurs pletenja   i na taj način otelotvorite svoje kreativne ideje. Nikako ne treba zanemariti ni benefite ručnog rada na živce :), u kontekstu smirivanja, fokusiranja i vežbanja strpljenja koje nam je svima preko potrebno.

rucni-rad-patofne

Za potrebe svih mogućih društvenih medija, da ih ne nabrajam pojedinačno fotografisala sam pomenute papuče. Za ovu foto sesiju, u kućnim uslovima (čitaj: Snalazi se kako umeš sa raspoloživim resursima) potrebne su nečije noge, ogledalo, cvet (prirodni ili veštački), u mom slučaju parče crne tkanine od 2m. Predlažem da pustite mašti na volju i koristite se svime što vam je na dohvat ruke.