Zabava sa stilom za devetogodišnjakinju

Predlog jednostavne zabave sa stilom za mame ili u mom slučaju tetke devojčica, u situacijama kada vremenska prognoza ne radi u vašu korist, odnosno obstruira izlazak napolje (kiša lije kao iz kabla uz svesrdnu podršku vetra).

Da ne izazovem nepotrebne polemike o dečjoj zabavi i kako je najmanje bitno oblačenje napominjem da je uradila domaći, pričala engleski, brojala do 10 na 3 jezika, uradila kate, razrešila nedoumice oko postavki međuljudskih odnosa u trećem razredu osnovne škole, čitala Tezeja i Minotaura i prepričala da bi sa sigurnošću tvrdili da je shvatila šta je pročitala. Nakon svega toga smo se zabavljali.

zabava-sa-stilom

Ona je u ulozi stiliste, svoj zadatak je shvatila ozbiljno i baš tako mu je i pristupila, ona ima devet godina. Dobila je potpunu slobodu da ispolji svoje ideje o stilu oblačenja “velikih”, sa raspoloživim resursima iz mog ormara, cipelarnika i kutija za nakit. Nisam horder, ali sa godinama se nakupilo, desi se da sa vremena na vreme ponešto fali, pa se i doda.

Naravno da je iskoristila priliku da se prošeta u štiklama, oduševljena udobnošću istih – pripisujem to naivnoj dečjoj iluziji. Pored presvlačenja lutke modela, a između biranja naredne odevne kombinacije, munjevitom brzinom se oblačila u moje krpice. Nije vam potrebna lutka za ovo druženje, sasvim je dovoljno dati njoj priliku da se smisleno presvlači.

Polu pretećim tonom se izjasnila: “Nemoj slučajno da si nekom davala stvari, sve mi treba, kada porastem!”. Razumljivo, kada gledam mamine fotografije iz mladosti i ja joj se obraćam ovim tonom, samo u prošlom vremenu, jer izuzev 2 suknje i jedne haljine nije mi ništa ostavljeno u amanet.

Kada bi se ona oblačila kao velika, to bi izgledalo ovako, tri odevne kombinacije po njenom izboru na fotografijama.

zabava-sa-stilom-za-devojcice

Epilog: Dva sata smeha, ozbiljne polemike o slaganju materijala, boja, razlike u stilu koje zadaju različite prilike i najslađe za kraj – uskladištene uspomene.

Ukoliko ste iz Beograda, informacije o interesantnim događajima za decu možete naći na Beograd za decu